Det er gode bånd, der binder os

laces4.jpg

Når vi siger JA til at arbejde med fair trade, siger vi samtidig JA til at arbejde inden for et fast sæt regler og retningslinjer.

Der er faktisk hele 11 bud, som NGO’erne og de fair trade-certificerede virksomheder er enige om, man skal følge, når man arbejder med fair trade. Regler og retningslinjer, der sikrer, at man ikke bare bruger begreber som “grønt”, “fair” og “bæredygtigt” som smarte reklameord, uden reelt at gøre noget bedre for mennesker og miljø.

For os er reglerne blevet en kreativ løftestang. Det frisætter faktisk en masse kreativitet at arbejde inden for rammerne af fair trade; at pålægge os selv de begrænsninger i produktionen og prispolitikken, der sikrer ordentlige vilkår for samarbejdspartnere på projekterne, og som passer ind i de lokale kunsthåndværkeres traditioner – og samtidig at sprænge rammerne kreativt ved at tænke i formater, farvekombinationer, former og faconer, der eksploderer i spændingsfeltet mellem stramt skandinavisk design og de farverige mønstre i alverdens kunsthåndværk.

Det er gode, smukke bånd, der binder os – og binder os sammen på tværs af landegrænser og kulturer.

About FairTrade Designers

FairTrade Designers er en bevægelse, et forum, et hjertebarn, et samarbejde, en vision. Grundlæggende handler om at bruge de danske designtraditioner og innovationsprocesser til at skabe bæredygtige udviklingsprocesser blandt den 3. verdens kunsthåndværkere, og på den måde bruge designfaget som social løftestang. Alt hvad vi skriver under navnet The Fair Trade Designers har at gøre med projektet på et overordnet plan og giver udtryk for de grundholdninger, der har bragt stifterne Fair Trade Designers - Henriette Melchiorsen, Liselotte Risell og Pil Bredahl - sammen om arbejdet. Men vi skriver også hver især under vores eget i blogindlæg og kommentarer. Her kommer vores personlige blikke, hjerner, tankegange, holdninger og inspirationskilder til udtryk. Og her er vi ikke altid enige. Vi har dog altid det samme overordnede mål for øje: at bruge vores faglighed og designhåndværk til at gøre verden til et lidt bedre sted at være. Indimellem giver vi også vores egne holdninger til kende i blogindlæg og kommentarer - og der er vi ikke altid enige. Når vi skriver selv, skriver vi under vores egne brugernavne.

4 comments

 1. Line Hougaard

  Kære fair trade designers
  Jeg har en varm hilsen fra jeres gamle underviser Niels Hvass, som omtalte jer som nogle af hans “gode studerende”, ikke udfra en æstetisk afvejning, men i højere grad hvorvidt man som designer forholder sig kritisk og formår at stille spørgsmål. Det kunne I jo ikke leve bedre op til end med jeres nye projekt – Tillykke med det!

 2. Jeg har lige læst Politiken fra i søndags (jeg er lidt bagud) – og i den er der en stor artikel om at økologi og fair-trade-mode rider på en bølge af velvilje, så jeg tror, I er slået ind på den helt rigtige vej på det helt rigtige tidspunkt.

  Også dejligt med en blog, så man kan stille nogle spørgsmål til designerne og forhåbentlig blive lidt klogere som kunde.

  Held og lykke med projektet, som jeg bestemt vil følge med stor interesse…

 3. Nina Faartoft

  Hurra – endelig nogle kreativitetsfremmende dogmeregler, der giver mening, også uden for relativt begrænsede cirkler; ikke kun til for jeres egen skyld, men også til andres bedste.

  I er seje og modige, ja I er!

 4. henrietterudi

  Tak for hilsner, gode tips og lykke med på vejen
  DET får vi brug for.

  Tak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: