What’s the TIME now?

faketimecoverfake4.jpg

What does it take, for Fair Trade to hit the real magazine covers?

Hvad skal der til for, at Fair Trade for alvor kommer på alverdens forsider?

Fair Trade er en bevægelse i kraftig udvikling, og inden længe tror jeg, at selv store virksomheder vil være nødt til at handle Fair Trade, for at skabe positive bundlinje resultater. Længere tids fokus på en kollektiv ‘frygt’, er blevet afløst en ny bølge som taler til menneskers samvittighed og medfølelse. Fair Trade giver mulighed for at handle på denne følelse. Derfor vokser bevægelsen.

Kan man forestille sig at, FairTrade Designers virkelige komme på forsiden af Time Magazine? Og hvornår tror du, det bliver helt almindeligt, at store virksomheder handler Fair Trade?

Advertisements

4 comments

 1. Fantastisk! Herligt at starte morgenen med et godt grin.

  Men udover at være sjovt og spot on, rejser det jo også et alvorligt spørgsmål. Jeg håber – og tror – at nye business-buzz-begreber som CSI (Corporate Social Innovation – hvor man bruger det sociale aktivt i produktudviklingen) vil hjælpe på tingene. Efterhånden vil det være et helt naturligt krav fra mange forbrugere, at tingene er “i orden”.

 2. henriette

  Godt du kan se det sjove.
  Vi synes også, det er god humor.
  Og grin er godt.

  Tak fra Henriette

 3. Nina

  Hæ hæ – tre CEOs i raketfart!

  En vej at gå vil i mine øjne helt bestemt være at påvirke processerne ifm mærkning. Svane- og blomstermærket er efterhånden blevet almenkendte kvalitetsmærker i.f.m. miljø, men der mangler mig bekendt noget lignende på jeres område – noget som alle forbrugere kender til og derfor kan navigere efter. Er Max Havelaar-mærket egentlig ikke reserveret fødevarer, eller ville det også kunne bruges til dimser?

  Prøv at læse denne artikel fra The Guardian, som netop handler om mærkning.

 4. henriette

  Tak Nina
  God pointe med mærkning.
  Der er ‘Fair Trade’ mærket (IFAT) og som du påpeger Max Havelaar. Men genkendeligheden skal øges. Rigtigt. Så forbrugeren har noget at navigere efter.

  Her under et enkelt afsnit fra formålsparagraffen fra Max H. vedtægter, hvor de skriver ‘produkter’, så det kunne måske også godt være andet et fødevare…?

  § 4. Formål

  Det er en del af Fondens formål at virke for udbredelsen af bæredygtig handel og af Fondens mærke til brug for produkter, der opfylder minimumsbetingelser i social og økologisk henseende.

  Jeg tjekker artiklen.
  Tak fra Henriette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: