I fokus…

Hvem og hvad er det lige, der skal i fokus, når det drejer som om bæredygtigt design?

I artiklen ‘DESIGN der kan bære’ i Jyllands Posten’s tillæg ‘Living’ 24.8.08, er det tydeligt at flere bidragsydere har erkendt, at området er meget komplekst og langt fra gennemskueligt – endnu.

FairTrade Designers har bl.a. af den årsag valgt, at arbejde med Fair Trade certificeret producenter. Idet mærkningsordningen garanterer et produktet, der er produceret under vilkår, som er godkendt af IFAT / Fair Trade Danmark og dermed allerede har taget mange bæredygtige faktorer med i produktets tilblivelse og liv som handelsvare. I den bæredygtige jungle af muligheder er det i det mindste et sted at starte. Fordi der er designmæssige udviklingsmuligheder i produktions processen, og fordi analyser afslører at der er afsætningspotentiale i den slags produkter.

Men der er altså først ‘Fair Trade’, når der produceres nogle produkter, som rent faktisk sælges.

Så hvad siger du? Er du parat til at betale 700,- kr. for en ‘Fair & Square’ Pude?

One comment

  1. Der er en del ordre på de puder nu, så der ER altså nogen som gerne vil give lidt ekstra for at sikre sig at ingen er blevet ydnyttet under produktionen af deres design-køb. Og så kan diskutionen om BÆREDYGTIGHED fortsætte, for FairTrade er jo i sig selv ingen sikkerhed for bæredygtighed, i miljø mæssig forstand….og så måske alligevel.
    For mig er det bæredygtigt at vi samarbejder, på FairTrade betingelser, med et land som Kina, fordi de lige om lidt er en af de største CO2 spillere på banen, og etikken bag FairTrade vil forhåbentlig brede sig som ringe i vand, i det store smukke land.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: