FairTrade Designers i Ghana

FairTrade Designers på researchrejse i det Vestafrikanske land Ghana. Denne første tur har fokus på produktion af flettede kurve. Kurvene bliver lavet af strå, der gror i det frodige syd, mens kurvene bliver flettet i små landsbyer i området omkring byen Bolgatanga i Nordghana. Første dag besøger vi kurvemarkedet, hvor de lokale kurve forhandles. Her et kig ind i et lager og på en traditionel transportform, der går ud på; ‘så meget som overhovedet muligt – på én gang’.

Senere besøger vi en flette produktion hvor kvinderne mødes og arbejder med kurvefletning, for der igennem at tjene til mad og medicin.

Workshop hos Masterweaver Peter

Hos ‘Masterweaver’ Peter afholdes der workshop for et lille udvalg af flettere. Peter er selv i gang med farvning af kurve, så imens han går frem og tilbage til arbejdet ved den store gryde, viser kvinderne hvordan de fletter, og vi diskuterer teknikker, muligheder og begrænsninger

One comment

  1. Meget interessant. Kan I ikke fortælle lidt om forskellene og lighederne i processen/erkendelserne/mulighederne mellem Kina-projektet og Ghana-projektet.

    Hvor meget kunne I trække på erfaringerne fra Kina, på rejsen til Ghana. Og hvad bør man være opmærksom på, når man beskæftiger sig med to så forskellige kulturer?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: