Bæredygtigt fremstød i Shanghai

FairTrade Designers var inviteret af Det Danske Generalkonsulat i Shanghai til at deltage i Konsulatets første fremstød med bæredygtig, dansk mode og design i Kina. Fremstødet var placeret i ‘The Danish House’ og var en del af ‘Shanghai International Creative Industry Week’. Med støtte fra Danish Crafts rejste Liselotte Risell og Henriette Melchiorsen til Shanghai og deltog i arrangementet.

Bland aktiviteterne var to udstillinger; en kommerciel med betalende udstillere og en ‘profiludstilling’, som var med udstillere udvalgt af Generalkonsulatets konsulent for mode og design Mette Knudsen. Det var på sidstnævnte at FairTrade Designers udstillede deres ‘Fair & Square’ puder, samt de unikke ArtPillows.

Her er udpluk af andre udstillere på profil udstillingen: ‘Ethics and Aesthetics’,’ Aymara‘, ‘Noir‘ og ‘Bambu‘.

Foruden udstillingerne var der arrangeret business2busniess møder, og 5 dages seminar om bæredygtighed. En bred vifte af oplægholdere fortalte produktudviklingshistorier og medfølgende overvejelser og udfordringer omkring bæredygtig produktion. Forskellige virksomhedsledere med base i henholdsvis DK og Kina fortalte om deres erfaringer og fornemmelser for markedsføringpotentialet af CSR og bæredygtighed i Kina. Der var mange, meget spændende indslag. Her nogle af oplægsholderne:

Rachal Speth og Jeff Delkin fra ‘Bambu’, og co-founder af ‘NEST’, samt th. Trine Targett, ‘Jooi Design’ og co-founder af ‘NEST’. Herunder Danielle Schmidt, ‘Ethics and Aesthetics’ og på billede th. : Dorrit Bøilerehauge, ‘TEKO’, Mette Knudsen fra Konsulatet, Christian Stadil fra ‘Hummel International’.

Og så var vi jo i Kina, så vi kastede os ud i lidt ‘guanxi’ – som er det kinesiske ord for ‘netværk’, og et centralt begreb i det kinesiske samfund, og yderst vigtigt for dine muligheder i Kina.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: