Udfordring skåret i træ

FairTrade Designers arbejder både med at udvikle kommercielt produktdesign og med at udfordre de kunsthåndværkere vi samarbejder med kunstnerisk.

model med wood krave 1

Efter ‘Wooden Workshop’ i Ghanas hovedstad Accra i jan. ’09 besøgte DIPP og FairTrade Designers 6 udvalgte træproducenter. En af dem var ‘Aburi Industri’, et cooperativ  med ialt 400 træskærere, beliggende i bakkerne lige udenfor Accra. Her forsøger man at holde de unge træskærer beskæftiget, så de ikke tager til byen, hvor det er svært at få job.’ Aburi Industri’ består af mange små værksteds butikker som ligger side om side, samt enkelte store fælles arbejds sale og et nyt tørrehus.

img_8397dsc02200

Stedets sekretær er Evelyn Amako, og hendes mand Nana Amako var helt klart den dygtigste træskære, vi mødte på turen. Hans arbejder var alle unike og skilte sig ud med imponerende formgivnings færdigheder og stor kærlighed til træet. Derfor spurgte FairTrade Designers Nana Akamo, da vi skulle have udført vores træ krave / hals smykke til udstillingen: Bæredygtig Mode, som vises på Koldinghus fra maj til sept. ’09.

Herunder ses forudgående skitsearbejde udført i hønsenet, model ler og endelig 1:1 model i skum, som Nana arbejdede udfra.

foto-315img_9072img_9191img_9212img_92322foto-3333foto-3361foto-334foto-337

Trækraven er udført i Seba træ, som er let, lyst og med smukke åretegninger. Overflade behandlet med sæbespåner.

img_98011img_97852

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: