Fair Trade Design Award 2011

I år uddeler Fair Trade Danmark for første gang en ny designpris:

Og det er med stor glæde, at vi netop har modtaget meddelelsen om,  at vores PunPillow og Bryllups Såler er udråbt som vindere.

Her udsnit af deres pressemedelelse:

Designer-trio løb med årets Fair Trade Design Award

Prisen, der uddeles for bedste kombination af unikt design og kvalitet, innovation og social impact, gik til de tre kreative kvinder, for deres broderede puder og ”bryllupssåler”, produceret af kvinder i Kinas Yunnan provins.

De tre dommere i konkurrencen, Thomas Adamsen, ejer og stifter af Pilgrim, Frederikke Aagaard, selvstændig kurator og TV-vært, og Karen Blincoe, formand for Danske Designere var helt enige: ”De her to produkter er et godt eksempel på, at Fair Trade ikke behøver være kedeligt og urtet, men derimod sagtens kan være farvefuldt, trendy, attraktivt – og kommercielt!”

”Bryllupssålerne” er stærkt inspireret af lokal håndværkstradition og kultur i Yunnan-provinsen, hvor moderen til bruden før et bryllup laver såler til alle gæster. Puderne, der er lavet af håndfarvet hamp af høj kvalitet, har farvestrålende broderier der bl.a. af de kvindelige producenters navne, samt silhuet af deres hænder. Begge dele er, ifølge de tre dommere, en ”god form for empowerment” – alt i alt, smukke, æstetiske produkter med en god historie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: