Fra tekstildesign til økologisk te i Kina

FairTrade Designes mange årige samarbejde med den danske iværksætter Bitten Høeg, bosat i Kunming i Kina, har materialiseret sig i form af te emballage som forhandles i Magasins MAD&VIN samt i USA. Liselotte Risell, har designet og layoutet en hel kollektion af te dåser samt æsker, som rummer økologisk te fra Menglian.

Bitten Høeg modtog i 2003 det Kinesiske Handelskammers Womans Association Award for sit arbejde med de kinesiske kvinder i Kunmings bjerge (fairtradedesigners.wordpress.com/danyun-i-kina/pilotprojekt-kina/ ) Kontakter via Handelskammeret satte gang i et nyt og komplekst projekt der skulle ende med at involvere over 600 landmandsfamilier fra 21 forskellige små landsbyer i Kinas smukke bjerge. Med udgangspunkt i de naturlige resurser i det lokale område i Menglian, nemlig god te jord og arbejdskraft, fik Bitten startet et økologisk te projekt helt fra bunden. I samarbejde med en 5. generations te handelsmand fra et nærliggende område gik et omfattende projekt i gang i 2007. Den lokale befolkning skulle læres op i at drive forretning og dyrke te. I dag har den lokale befolkning 10 doblet deres indkomst og forbedret deres levestandart betydeligt – et af de tydeligste beviser på dette er at lokalbefolkningens børn nu går i skole.

Te serien består af både den traditionelle sorte kinesiske te, PuErh, Jasmine, hvid og grøn te. Den fås løs, som blomsterkugler og i breve.

Emballagen til de forskellige te typer er designet af Liselotte Risell

Emballagen til de forskellige te typer er designet af Liselotte Risell

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: