Hvorfor og hvordan arbejder vi med Fair Trade?

Vores vision er at bruge design og kunsthåndværk som global social løftestang.

FairTrade Designers er også vores ønske om at skabe et globalt netværk af designere og producenter, som gennem samarbejde kan inspirere hinanden, samt dele viden og ideer om bæredygtigt design.

FairTrade Designers samarbejder med kunsthåndværkere i den tredje verden, på at forene deres kunsthåndværk med danske design og innovations processer.

Vi har en ide om at man kan bruge vestens overforbrug til noget fornuftigt. Med FairTrade Designers ønsker vi at udnytte forbruget og overforbruget til at udligne en lille del af den uretfærdige fordeling af klodens ressourcer, vi ønsker at bruge designfaget som social løftestang og derigennem hjælpe nogle af verdens mest udsatte mennesker.

       

Det vil vi gøre ved at bruge vores fag til at fremme innovation, fair trade og bæredygtighed.

Vi har prøvet kræfter med processerne, mulighederne og begrænsningerne gennem vores pilotprojekt i Kina. Vi glæder os til at samle nye erfaringer gennem vores fremtidige projekter, og også dele dem med jer her på bloggen efterhånden, som de tager form.

Tradition for vidensdeling
Vi håber, at FairTrade Designers med tiden vil vokse sig til et netværk af designere, producenter og andre som ønsker at samarbejde om fair Trade-produktion af design og kunsthåndværk. Et netværk der arbejder for at innovere og udvikle designbranchen i en mere fair og bæredygtig retning. Spørg dig selv, om det er noget for dig?

Kommentér, spørg og vær med
Inden for fair trade og bæredygtighed
er der allerede en stærk tradition for at dele erfaringer, kontakter og ideer med andre. Den tradition vil vi gerne hylde ved at dele vores viden, tanker, udfordringer og ideer her på bloggen – og vi håber, at I derude har lyst til at dele jeres reaktioner ved at kommentere, diskutere og stille spørgsmål til os.

Som udgangspunkt bygger alt vores arbejde på de grundlæggende principper for Fair Trade – men vi vil altid gerne høre, hvis du kender til andre principper, dogmer eller leveregler. Så del dem endelig i kommentarfelterne, så vi sammen kan blive klogere.

ENGLISH

Our vision is to use design and craft for global and social leverage.

FairTrade Designers collaborate with craftspeople in the Third World in an effort to merge their crafts with Danish design and innovation processes. One of the goals is to modernize traditional crafts and there by fostering economic sustainability for all the participants.

FairTrade Designers is at the same time a vision of creating a global network of designers and manufactures, who, through collaboration might inspire each other, while sharing experience and ideas concerning sustainable design projects.

Why are we doing this?

The group was formed out off a wish to make a positive change by using design, and have the excessive consumerism of the West benefit some of the world’s neediest people.
The aim is to develop fair trade projects that will educate the participants and secure decent income and working conditions for all in the project. In that way we’ll all make the most of global consumerism.

Ways we do this
FairTrade Designers works with both development of products for the mass market as well as limited editions, and also strategy, identity and product development for other Fair Trade businesses. We give lectures and provide both conceptual and specific consulting for businesses that either have Fair Trade credentials, or wish to gain such.

3 comments

 1. Sofie

  Er Jeres produkter fair trade certificeret, altså er der et label påhæftet, når man fx. køber en HOMEmade in China pude? Eller benyttes “blot” certificerede producenter, uden at I selv er det?

 2. henriette

  Hej Sofie
  Godt spørgsmål.

  På sigt kommer der et label på ‘vores design produkter’ fordi de er produceret af Fair Trade certificeret producenter.
  Men vi er ikke certificeret, idet designprocessen ikke rigtigt kan FT certificeres. Det kan produktioner der imod. Så ja vi samarbejder med produktions virksomheder, som er IFAT / eller nationalt Fair Trade certificeret ( eller indenfor en kort periode kommer det) og ser dermed vores produkter, som Fair Trade.

  Håber det besvare dit spørgsmål. Ellers kom igen.

  hilsen
  Henriette

 3. Sofie

  Hej igen,

  Tusinde tak for svaret vedrørende fair trade certifikatet.
  Er der mulighed for at jeg kan se en af Jeres smukke ArtPillows et sted? Er bosat i østjylland. Har set billederne her på hjemmesiden, men er sikker på, at det er noget helt andet at holde en af puderne i hånden.

  Venligst Sofie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s