Nyheder i sten fra Zimbabwe

FairTrade Designers har siden 2009 været med til at definere projektet FAIR DANISH DESIGN, som er et samarbejde mellem Fair Trade importører, selvstændige designere og Fair Trade Danmark. Nu vises de første resultater af dette projekt, som er en kollektion af stenprodukter fra Zimbabwe, som er blevet til i et samarbejde mellem stenhuggere fra Chitungwiza Arts Centre og FairTrade Designers designet for den fynske importør  Huset ved Havet. Stenprodukterne er designet i 2010, produceret i 2011, og kan nu ses på Formland messen i Herning på stand J7220 og J7224 fra d. 9. – 12. august. 2012.

Læs også Mikkel Rytter Poulsens artikel her på bloggen for mere baggrundshistorie.

‘Melted Stone’ er et af resultaterne fra en workshop med FairTrade Designers og de anerkendte kunst stenhuggere i Chitungwiza Art Centre som ligger lidt udenfor Harare, hovedstaden i Zimbabwe. Det er unikke stager i sort Springstone, hvor der er leget med opfattelsen af sten, som her smelter og ‘løber’ ud over bordkant eller vindueskarm.

Designet 2010 og produceret i 2011 vist på Formland 2012. “Huset ved Havet” er producent af stagerne og får dem hjem i forskellige størrelser. Se priser mm. her.

 

 

Pot

 

Bowl On Tray

Her ses ‘ZIMstone’. Det er små unikke stager i forskellige sten sorter. Stagerne er lavet af de overskuds sten som er tilbage efter større kunstprojekte, og er derfor altid forskellige. Der er også en fin reference til den problematiske situation med Afrikas ædelstens produktion. Men her kan du med ro i sindet støtte de dygtige kunstnere og deres etisk producerede stenstager. “Huset ved havet” er forhandler og producent på stagerne og får dem hjem i mange forskellige størrelser og farver. Se priser og flere produkter her.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: